Η Ομάδα μας

Τα μέλη μας είναι πολίτες με μεγάλη εμπειρία και γνώση, καθώς έχουν προσφέρει σε πλήθος αποστολών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μοιράζονται τους ίδιους στόχους και το ίδιο όραμα: τη βοήθεια σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Ελπίδα Ευθυμιάτου

Γεννήθηκε το 1954. Αποφοίτησε από την Επαγγελματική Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών του Νοσοκομείου «Η Σωτηρία». Εργάστηκε ως νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Λαϊκό», για 20 συναπτά έτη από το 1972. Έπειτα, από το 1997 έως τις αρχές του 2004, προσέφερε εθελοντική εργασία στην Οργάνωση «Οι Γιατροί του Κόσμου». Είναι ιδρυτικό μέλος Ιατρικής Παρέμβασης. Χαίρει άκρας εκτίμησης από όλα τα μέλη της Οργάνωσης και με εφόδιο την πολύτιμη εμπειρία της υπηρετεί δυναμικά έως και σήμερα το έργο και το όραμα της Οργάνωσης.

Ελίζα Μωυσή

Γεννήθηκε το 1978. Αποφοίτησε από το Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας το 1998. Απόφοιτη Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων, με ειδίκευση στο Marketing (Hellenic American University, 2012). Το 1999-2000 έκανε ρεπορτάζ στον ραδιοφωνικό σταθμό «Επικοινωνία FM» σε εκπομπή για τον πολιτισμό. Project Manager και μέλος Δ.Σ. σε εταιρεία λήψης και διαβίβασης εντολών του Χρηματιστηρίου Αθηνών (2000-2003). Διαχειρίστρια ευρωπαϊκών προγραμμάτων στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (2003 – 2013).

Ιάσονας Ποδηματάς

Γεννήθηκε το 1985. Προέρχεται από το χώρο της διοίκησης και διαχείρισης προσωπικού. Ξεκίνησε να εργάζεται στην Ιατρική Παρέμβαση το 2010 και κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων απέκτησε μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Κατά διαστήματα και παράλληλα με την Ιατρική Παρέμβαση παρέχει τεχνογνωσία και συμβουλευτική σε διάφορες οργανώσεις στο χώρο.

Μάνος Κάττουλας

Γεννήθηκε το 1972. Πτυχιούχος και διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Ψυχίατρος και Ψυχοθεραπευτής (Γνωσιακής Συμπεριφορικής κατευθυνσης και Θεραπείας Σχημάτων). Πρώην συνεργάτης της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Αιγινήτειο Νοσοκομείο). Επόπτης και εκπαιδευτής Θεραπείας Σχημάτων. Εργάζεται ιδιωτικά. Μέλος πολλών Ελληνικών και Διεθνών Ιατρικών Εταιρειών. Ιδρυτικό μέλος της Ιατρικής Παρέμβασης.

Μαρία Μουκταρούδη

Γεννήθηκε το 1972. Παθολόγος και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εξειδικεύτηκε στην Ανοσολογία των Λοιμώξεων στο Πανεπιστήμιο Radboud της Ολλανδίας και στον Σακχαρώδη Διαβήτη. Εργάζεται ως Επιμελήτρια Α΄στη Δ΄Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου “Αττικόν”. Έχει συγγραφικό έργο με 40 ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις. Συμμετείχε σε αποστολές εσωτερικού και εξωτερικού των “Ιατρών του Κόσμου” (1997-1999). Ιδρυτικό μέλος της Ιατρικής Παρέμβασης.

Γιώργος Καλαβρουζιώτης

Γεννήθηκε το 1964. Πτυχιούχος και διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Χειρουργός Θώρακα-Καρδιάς παίδων, μετεκπαιδευθείς στην Αγγλία και τη Γερμανία. Εργάζεται από το 1999 στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», ως Διευθυντής από το 2016. Μέλος πολλών Ελληνικών και Διεθνών Ιατρικών Εταιρειών. Ιδρυτικό μέλος της Ιατρικής Παρέμβασης.

Ιωάννα Αλεξιά

Γεννήθηκε το 1986. Είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου με μετεκπαίδευση στην ψυχοθεραπεία Gestalt. Από το 2017 είναι μέλος του Ευρωπαϊκού συλλόγου Gestalt ψυχοθεραπευτών. Έχει εργαστεί στην «Ιατρική Παρέμβαση-Medin», στη Γραμμή Στήριξης «Μαζί για το Παιδί», στο Γηροκομείο «Εστία Κωνσταντινουπόλεως», στο ΠΙΚΠΑ Πεντέλης, στην Ελληνική Εθνική Ένωση κατά της Επιληψίας και στο Κέντρο Ημέρας «Βαβέλ». Σε συνεργασία με διάφορους φορείς, έχει πραγματοποιήσει ομάδες στήριξης εκπαιδευτικών, συμβουλευτική γονέων, ομάδες στήριξης εθελοντών, εργαζομένων και ψυχο-εκπαιδευτικές δραστηριότητες με παιδιά και εφήβους. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο από το 2013 έως και σήμερα.

Παρασκευή Τράμπα

Γεννήθηκε το 1986. Πτυχιούχος ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου και εκπαιδευμένη στην ψυχοθεραπεία Gestalt. Έχει προσφέρει εθελοντική εργασία στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί», στο Γηροκομείο «Εστία Κωνσταντινουπόλεως, στο πολυιατρείο του Δήμου Κηφισιάς και στην Ελληνική Εθνική Ένωση κατά της Επιληψίας. Εργάστηκε, από το 2013 έως το 2017 ως εξωτερικός συνεργάτης, σε εταιρείες αξιολόγησης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού. Ακόμη, από το 2014 έως το 2017, εργάστηκε στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ο Φοίνικας». Τέλος, από το 2014 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο.

Γιάννης Λύχρος

Γεννήθηκε το 1948. Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Αθηνών και διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων. Κλινικός συνεργάτης του London Chest Hospital (1984). Ερευνητής στο McGill University (1989-1991). Ειδικεύθηκε στην Πνευμονολογία στο Ν.Ν.Θ. Αθηνών (1975-1979). Επιμελητής Πνευμονολογικής Κλινικής στο Ν.Ν.Θ. Αθηνών (1981-1987) και Διευθυντής Κλινικής στο Ν.Ν.Θ. Δυτικής Ελλάδας (1987-2010). Τέως Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Ιδρυτής και επί δεκαπενταετία τέως Πρόεδρος της Επιτροπής Νοτιοδυτικής Ελλάδας της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Τέως Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.

Ευτυχία Κολιού

Γεννήθηκε το 1992. Πτυχιούχος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Πειραιώς. Το 2021 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της «Επικοινωνία και Προσφυγικές/Μεταναστευτικές Ροές» στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Άγκυρας και στην ΜΚΟ Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη. Έχει προσφέρει εθελοντική εργασία στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες. Από τον Ιανουάριο του 2022 έως και τον Ιούνιο του 2023 ανέλαβε το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Ιατρικής Παρέμβασης.

Ελένη Γερολυμάτου

Γεννήθηκε το 1990. Απόφοιτη του Τμήματος Νοσηλευτικής της Επαγγελματικής Σχολής Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Άγιος Ανδρέας”. Έχει παρακολουθήσει πολλαπλά εκπαιδευτικά σεμινάρια για τη Διοίκηση ανθρώπινων πόρων, Πρακτικά παιδιατρικά θέματα, Συστήματα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων και Αρχές Ορθής Υγιεινής Πρακτικής”. Από το 2011 έως και το 2013 εργαζόταν ως αποκλειστική νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Πατρών. Έχει προσφέρει εθελοντική εργασία στο Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας «Ν. Καμαράτος», στα εργαστήρια μαγειρικής και δημιουργικής απασχόλησης ανηλίκων. Από το 2017 έως και σήμερα εργάζεται στη Medin, όπου έχει αναλάβει καθήκοντά διοικητικού συντονιστή στον Ξενώνα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων «Ανατολή».

Μαριάγνη Έλληνα

Γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα. Πτυχιούχος του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, εργάστηκε αρχικά στον τομέα των πωλήσεων και του μάρκετινγκ. Το 2011 για πρώτη φορά ήρθε σε επαφή με τον ανθρωπιστικό κλάδο εργαζόμενη στην Ιατρική Παρέμβαση στα κρατητήρια αλλοδαπών, και στη συνέχεια ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στη Διεθνή Ανθρωπιστική Δράση στο εξωτερικό. Εργάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2013 έως και 2018 σε διεθνείς ανθρωπιστικές και αναπτυξιακές οργανώσεις, με έμφαση σε προγράμματα έρευνας, αξιολόγησης και βελτίωσης ανθρωπιστικών δράσεων. Από το Μάρτιο του 2019 έως τον Νοέμβριο του 2022 εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στις δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων της Ιατρικής Παρέμβασης, ενώ από τον Ιούλιο του 2023 είναι η Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της οργάνωσης.

Αριάννα Τσιγκουνάκη

Γεννήθηκε το 1991. Πτυχιούχος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό (ΠΕΣΥΠ) της ΑΣΠΑΙΤΕ και παράλληλα ολοκλήρωσε επιπλέον κατάρτιση στην εκπαίδευση προσφύγων. Εργάζεται από το 2017 με τον προσφυγικό πληθυσμό, ξεκινώντας στο ΚΥΤ Σάμου ως Κοινωνιολόγος, έως τον Οκτώβριο του 2022 όπου εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στις δομές φιλοξενίας της Ιατρικής Παρέμβασης. Από το 2021 εκπαιδεύεται στην Προσωποκεντρική και Focusing -βιωματική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία.