Ποιοι Είμαστε

Το όραμα μας

Σε έναν κόσμο γεμάτο ανισότητες, αδικία και βία, επιτακτική ανάγκη και υποχρέωση για όλους εμάς αποτέλεσε η υπεράσπιση του αυτονόητου, του δικαιώματος στη Ζωή και την Αξιοπρέπεια.

Κεντρικός στόχος μας είναι να συνδράμουμε ώστε να αντιμετωπιστούν βασικά προβλήματα επιβίωσης όπως η στέγαση, η σίτιση και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ατόμων και ομάδων που βρίσκονται σε ανάγκη.

Οργάνωση Κοινωνικής Αρωγής

Η Ιατρική Παρέμβαση – med.in ιδρύθηκε στην Αθήνα στις 8 Μαρτίου 2004. Είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία (Α.Μ.Κ.Ε.) και αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Παρέχουμε επείγουσα ανθρωπιστική και αναπτυξιακή βοήθεια προς τους πληθυσμούς των αναπτυσσομένων ή υπό μετάβαση χωρών, αλλά και σε άτομα και πληθυσμούς στο εσωτερικό της χώρας, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οξέα προβλήματα, να υποστηριχθεί η κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη και η μείωση της φτώχειας.

Βρεθήκαμε και βρισκόμαστε εκεί που υπάρχει ανάγκη. Στο Νοσοκομείο Σέκι στο Αζερμπαϊτζάν, στη Σερβία, στο Νοσοκομείο των Αγίων Σαράντα στην Αλβανία. Αλλά και κοντά στους Ρομά της Πάτρας και του Ηρακλείου, στα κρατητήρια αλλοδαπών στην Αθήνα και την Ορεστιάδα, στα κρατητήρια ανηλίκων στην Αθήνα, στο Κέντρο Υποδοχής της Σάμου, στους ασυνόδευτους ανηλίκους πρόσφυγες και μετανάστες με Δομές Φιλοξενίας στην Αθήνα, καθώς και σε άπορες οικογένειες και τα παιδιά τους στις γειτονιές της Αθήνας.

Καταστατικοί σκοποί

Οι κύριοι σκοποί της Ιατρικής Παρέμβασης, βάσει του καταστατικού της είναι:

Οι δραστηριότητες της εταιρείας βασίζονται στη συνεργασία, τόσο με επιστημονικούς, κρατικούς, ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς, όσο και με μεμονωμένα άτομα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν αντιβαίνουν στην ιδεολογία και τους σκοπούς της εταιρείας και δεν μπορούν ποτέ, έστω και έμμεσα, να γίνουν κερδοσκοπικές.

Κριτήριο παρέμβασης είναι αυστηρά η κάλυψη των υγειονομικών και ανθρώπινων αναγκών του πληθυσμού.

Η δράση της εταιρείας παραμένει ανεξάρτητη από τοπικές ή και διεθνείς πολιτικές δυνάμεις και δεν εμπλέκεται στις τυχόν διενέξεις.